Leivoin tänään tällaisia pullia. Näyttää aika kamalilta mutta olivat ihan hyviä :) En normaalisti syö pullaa, koska en tykkää yhtään. Kaupassa ei ollut oikeaa pähkinää, joten käytin sekoitusta ja sitä oli enemmän kuin ohjeessa.
Vadelma-pähkinäsisaruspulla
(20 kpl)
Ainekset:1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma, muna ja noin 1/3 jauhoista. Vatkaa taikina sileäksi. Lisää pehmeä rasva. Alusta taikinaan vähitellen loput jauhot. Taikina saa olla pehmeää, käsistä irtoavaa. Kohota taikinaa noin puoli tuntia liinan alla lämpimässä paikassa.
2. Jaa kohonnut taikina 20 osaan. Pyörittele palat pulliksi. Asettele pullat leivinpaperille uunipannulle. Pullien väliin saa jäädä hieman tilaa. Pullat kohoavat toisiinsa kiinni. Kohota pullat liinan alla.
3. Rouhi cashewpähkinät karkeaksi rouheeksi. Mittaa kattilaan rasva, sokeri, vehnäjauhot ja pähkinärouhe.
4. Paina pulliin sormella syvennys pohjaan asti. Pane syvennykseen nokare vadelmamarmeladia. Paista pullat 225 asteessa keskitasolla 6 minuuttia.
5. Kuumenna pähkinäseosta kattilassa koko ajan sekoittaen. Anna seoksen kiehahtaa. Jaa pähkinäseos puoliksi paistuneillepullille. Jatka paistamista vielä noin 5 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin ruskeita. Irrottele pullat toisistaan hieman jäähtyneinä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti